Over ons

De website JanKleintjes.nl dient een cultuurhistorisch educatief doel. Deze website is ontwikkeld om de schilderijen van de kunstenaar Jan Kleintjes (1872-1955) en zijn echtgenote Hedwig Kleintjes-van Osselen (1871-1936) voor een groter publiek toegankelijk te maken en initiatieven te ontwikkelen voor duurzaam behoud van hun werk.

De website JanKleintjes.nl is een initiatief van Harry Kleintjens en onderdeel van de samenwerking met het Heerder Historisch Museum o.a. ten behoeve van de overzichtsexpositie in 2022 ter gelegenheid van het feit dat Jan Kleintjes 150 jaar geleden geboren werd.

Over mij

Ik ben Harry Kleintjens (met -n-), een ver familielid van Jan Kleintjes. Mijn interesse in Jan werd gewekt toen ik bij stamboomonderzoek ontdekte dat we familie zijn. Bovendien vonden mijn echtgenote Ria en ik Jan’s schilderijen erg mooi en hebben we er inmiddels enkele aan de muur hangen.

De verwantschap van Jan Kleintjes met mij wordt aangeduid als ‘3de neef twee keer verwijderd’. Onze gemeenschappelijke voorvader was Franciscus Kleijntjens (1715-1803) die in Merkelbeek Zuid-Limburg leefde. Mijn ‘verre neef’ Jan was al 78 toen ik in 1950 werd geboren.

Overigens, onze familienaam wordt in de loop van de tijd op verschillende manieren geschreven: Kleyntjens, Kleijntjens, Kleintjens en Kleintjes. Maar wat ook de schrijfwijze is, alle familielijnen zijn terug te voeren op dezelfde voorouders Willem en Joanna, die in de eerste helft van de 17de eeuw leefden. In die tijd werd de familienaam geschreven als Cleintgens.

Deze website is een eerbetoon aan mijn succesvolle kunstzinnige verre neef. Ik zal me met veel plezier inzetten om de doelen van deze website te verwezenlijken en ik hoop dat u als websitebezoeker zult genieten van de werken van Jan en zijn echtgenote Hedwig. En wie weet, wilt u zelf wel een bijdrage leveren om de kennis rond Jan Kleintjes verder te vergroten. Ik hoor het graag van u. Mail naar: info@jankleintjes.nl